Ganzendons dekbed 240x220

Keuzehulp
 • Filter op prijs
 • Filters

  10 producten found

  Afmeting
 • Toont alle 10 resultaten

  Voor wie alleen het allerbeste wil: de biologische ganzendons dekbedden van Better Nights. Daar waar de dons afkomstig is van eerlijke vrije-uitloopboerderijen en waar het dekbed nog ambachtelijk in Nederland gemaakt wordt.

  Een ganzendons dekbed is het verreweg het beste materiaal om onder de slapen. Het is extreem isolerend maar tegelijkertijd ventilerend wanneer dit nodig is. Alsof je onder een wolkje ligt. Ons ganzendons is Europees gecertificeerd, nooit van levende pluk en afkomstig van blije ganzen die in vrijheid geleefd hebben.

  Een prachtig ganzendons dekbed 240×220 gemaakt in Nederland en van de hoogste kwaliteit vindt je hier bij Better Nights. Dit dekbed is perfect voor een heerlijke nachtrust en zorgt voor lekker slapen zonder het te koud of te warm te krijgen. Dons zorgt tegelijkertijd voor isolatie van warmte en ventilatie van overtollige warmte, waardoor de temperatuur onder het dekbed altijd perfect blijft.

  Ganzendons is een van de meest populaire materialen voor dekbedden omdat het zo zacht en pluizig is. Een ganzendonzen dekbed is een van de meest luxueuze en comfortabele opties voor beddengoed. Dit komt omdat ganzenveren zachter en lichter zijn dan eendenveren, waardoor het dekbed een zeer zachte en aangename aanraking geeft. Bovendien zijn ganzenveren beter geïsoleerd, wat betekent dat het dekbed beter warmte vasthoudt en je warm houdt tijdens koude nachten.

  Daarnaast is een ganzendonzen dekbed ook luchtig, waardoor je niet snel transpireert en oververhit raakt. Dit maakt het dekbed ook geschikt voor mensen die snel transpireren of last hebben van nachtelijk zweten.

  Een ander voordeel van een ganzendonzen dekbed is dat het gewoonlijk zeer duurzaam is en lang meegaat. Tenslotte, ganzendonzen dekbedden zijn ook hypoallergeen, waardoor het een goede keuze is voor mensen die allergisch zijn voor veren of pluis.

  In samenvatting, een ganzendonzen dekbed is fijn omdat het zacht, warm, luchtig, duurzaam, en hypoallergeen is.

  De voordelen van ganzendonzen dekbedden samengevat:

  • Ze zijn zacht en stevig.
  • Ze geven een goede ondersteuning.
  • Ze zijn duurzaam.
  • Ze zijn licht in gewicht.
  • Ze zijn luchtig en ademen goed.
  • Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen.
  • Ze hebben een lange levensduur.
  • Ze zijn milieuvriendelijk.
  • Ze zijn hypoallergeen.
  Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed - Better Nights

  Het Nuvaro Excellent 4-seizoenen Donzen dekbed is een zeer luxe 4-seizoenen dekbed dat je het hele jaar om de juiste slaaptemperatuur zal houden.

  Product merk: Nuvaro

  Valuta product: EUR

  Prijs product: 699

  Product op voorraad: InStock

  Editor's Rating:
  5

  Pros

  • Geschikt voor het hele jaar lang
  • Veel warmte met weinig gewicht

  Cons

  • Met dons moet iets voorzichtiger om worden gegaan dan wol of tencel. Je moet bijvoorbeeld geen zware tas op het dekbed zetten of erop gaan zitten.
  • Een exclusief dekbed vergt ook investeringen in de slaapomgeving.

  Wanneer kies ik voor dit dekbed?

  Kies voor dit dekbed als je op zoek bent naar een luxe 100% ganzendons dekbed, dat bruikbaar is voor het hele jaar en iets minder gewicht heeft dan ons populairste ganzendons dekbed terwijl het dezelfde warmte biedt. Het dekbed bestaat uit een zomergedeelte (warmteklasse 4) en een herfstgedeelte (warmteklasse 2). Deze dekbedden zijn aan elkaar te maken door koppelknopen, waardoor je een lekker dik winterdekbed krijgt (warmteklasse 1).

  In dezelfde prijscategorie vallen ook de Nuvaro Gold en de Nuvaro Exclusive. Wanneer kies ik waarvoor?

  De Nuvaro Gold kies je als je een iets lager budget hebt of toch net iets meer gewicht op je wil voelen met een donzen dekbed. De Nuvaro Exclusive kies je als je een iets ruimer budget hebt en nóg meer luxe en luchtigheid wil van een dekbed.

  Waar komt dit dons vandaan?

  Het dons wat in dit Nuvaro dekbed zit, is van Siberische oorsprong. Het dekbed is gemaakt van 100% Ganzendons, klasse 1A. Klasse 1A houdt in dat het verse, niet gerecyclede dons is. Het dons dat wij uit Siberië halen, is afkomstig van ganzen die in vrijheid geleefd hebben. Het is niet afkomstig van levende pluk, en de dieren zijn altijd goed behandeld. Zo is er nooit sprake geweest van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden. Het is Europees gecertificeerd en op een milieuvriendelijke wijze verwerkt.

  Wat is het verschil in donsgebieden?

  Om dit te begrijpen, is het belangrijk om je te ‘verplaatsen’ in een gans die daar leeft. Bij Better Nights verkopen we dons uit de volgende gebieden: > Duitsland > Polen > Mazurische regio (Pools premium) > IJsland > Siberië

  Probeer nu te kijken naar de temperaturen gedurende het jaar. Om Siberië als voorbeeld te nemen. Daar kan het in de winter tot -40 graden worden. In de zomer is het er echter + 30 graden. Een gans die hier leeft, moet in de winter voldoende warmte kunnen vasthouden, en in zomer voldoende kunnen ventileren om te overleven.

  De stelregel is dus: hoe groter het temperatuurverschil tussen de zomer en winter, hoe beter het dons.

  Omdat het moeilijker is voor een gans om in deze condities te overleven, is het dons exclusiever en dus duurder. Tegelijkertijd is er veel minder dons nodig om jou warm te houden in de winter. De meest exclusieve dekbedden bij Better Nights hebben dus minder dons in plaats van meer.

  Hoe onderhoud ik dit dekbed?

  Dagelijks even opschudden en open laten liggen
  Niet te vaak wassen, eens per 2 jaar is ruim voldoende
  Bij voorkeur bij de stomerij laten reinigen (lees donzen dekbed onderhoud)
  Nooit buiten of uit het raam hangen, alleen op bed met open ramen
  Dons heeft een hoog absorptievermogen en zelfreinigend vermogen door het natuurlijke vetlaagje op de veren

  Wat is een NM 130 tijk?

  Een tijk is simpel gezegd de buitenste laag van een dekbed, het omhulsel dus waar de dons in zit. Een goede tijk is te herkennen aan de NM waarde.

  Dit is de technische benaming van hoeveel garen er gebruikt zijn bij het produceren van een dekbed. Hoe hoger het NM getal, hoe luxer de tijk.

  Alle tijken vanaf 100 NM worden gezien als “zeer hoge kwaliteit” tijk. De tijken vanaf 200 NM worden gezien als “superieure tijken”.

  De tijk van dit dekbed is de NM 140, wat valt onder de zeer hoge kwaliteit tijken.

  De waarde NM uitleggen kunnen we het beste aan de hand van een voorbeeld. > Stel je hebt een tijk van NM 130. In dat geval is één gram garen 130 meter lang. > Bij een tijk met NM 240 is één gram garen maar liefst 240 meter lang.

  Wat betekent circa 200 mm vulkracht?

  Vulkracht is hoe goed het dons de warmte isoleert, weergegeven in cijfers. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het dons is en hoe minder dons er nodig is om warm te blijven.

  Dons met een vulkracht van circa 140/150 mm wordt gekwalificeerd als “Goed”. Dons met een vulkracht van 150 tot 190mm wordt gekwalificeerd als “Zeer goed”. Dons met een vulkracht hoger dan 190mm en 200mm + wordt gekwalificeerd als “Superieur”.

  De vulkracht van dit dekbed is circa 200mm, wat onder de superieure dekbedden valt.

  De hoogste vulkracht biedt altijd het hoogste comfort, dus het minste gewicht en de beste warmte en ventilatie. Heb je echter liever het gevoel van wat meer gewicht op u, dan kunt u ook kiezen voor een iets zwaarder dekbed.

  Wat is de levertijd van dit dekbed?

  Je bent er misschien al wel aan gewend: “vandaag besteld is morgen is huis”. Wij werken anders, en dat doen we voor jou. Pas nadat je een bestelling hebt geplaatst, gaan we jouw dekbed klaarmaken. Alles wordt vers en met de hand gemaakt in ons atelier in Doetinchem.

  Zoals je zult begrijpen, duurt dit langer dan wanneer we een dekbed uit het schap halen en naar je toesturen. Afhankelijk van hoe druk dit is, versturen wij binnen 1 – 3 werkdagen jouw dekbed.

  Van welke keurmerken zijn jullie dekbedden voorzien?

  Dit product voldoet aan de Europese certificering van dons (DIN EN 12934). Ook bevat het een NOMITE keurmerk (anti-allergeen) en een Öko-Tex (vertrouwen in textiel) keurmerk. Wij zijn (bewust) niet in het bezit van het RDS-keurmerk.

  Waarom vind ik online 100% ganzendonzen dekbedden die veel goedkoper zijn?

  Veel bedrijven maken misbruik van het gebrek aan kennis bij klanten. Door met 100% ganzendons te adverteren, zullen ze je misschien wel over de streep trekken. Er zit namelijk een enorm verschil in (te) goedkope dekbedden en écht dons. We hebben hier een artikel over geschreven, waarin we hier uitgebreid op terugkomen. Lees hier het artikel wat het verschil is tussen een Better Nights dekbed en een goedkoper alternatief. Mocht je nog steeds twijfelen, denk dan aan het volgende. In een donzen dekbed zit soms ruim een kilo dons (let op: GEEN veren). Dit is toch onmogelijk om voor minder dan €150 te kunnen maken? Laat je niet misleiden.

  Alleen het allerbeste ganzendons voor onze dekbedden

  Een ganzendons dekbed is zo populair omdat deze dekbedden geschikt zijn voor zowel warme zomers als voor koude winters. Hoe is dit mogelijk?

  Een ganzendons dekbed gemaakt van Siberische ganzendons is ideaal voor zowel koude als warme temperaturen.

  Dit komt omdat de gans zelf in staat moet zijn om te overleven in temperaturen die variëren van -50 graden in de winter tot +30 graden in de zomer.

  Hierdoor heeft het dons een uitstekend ventilerend vermogen waardoor het ganzendons dekbed altijd comfortabel aanvoelt, niet te warm en niet te koud.

  Ons dons is verder:

  • 100% diervriendelijk
  • Europees gecertificeerd
  • Milieuvriendelijk en ambachtelijk verwerkt.

  Lees meer over ons verhaal.

  Ganzendons afkomstig van gelukkige ganzen

  Voor wie alleen het beste wil: de ganzendons dekbedden. Better Nights zoekt voor een ganzendons dekbed alleen maar naar ganzendons uit eerlijke regio’s.

  Wij vinden het extreem belangrijk dat de ganzen voor onze ganzendonzen dekbedden niet levend geplukt worden, dat er geen sprake is van dwangvoeding, mishandeling of ongezonde omstandigheden voor de dieren.

  Hierom zijn we zeer selectief met het inkopen van onze dons. Een ganzendons dekbed kopen bij Better Nights?

  Dan ben je zeker van het welzijn van de ganzen en eenden. Slaapt toch een stukje lekkerder, nietwaar?

  Veel gestelde vragen over een Ganzendons dekbed 240x220

  Wat is het beste ganzendons dekbed?

  Verreweg ons meest verkochte dekbed, de Nuvaro Gold 4-seizoenen. Luxe 100% Poolse ganzendons, verwerkt in twee koppelbare dekbedden.

  De Nuvaro Gold bestaat uit een zomerdekbed en een herfstdekbed, die je kunt koppelen door middel van de knopen in de versterkte knoopsgaten. Op die manier haal je een dekbed in huis met warmteklasse 4 (zomer), warmteklasse 2 (herfst) én warmteklasse 1 (winter).

  Is ganzendons warm?

  De warmte van een donzen dekbed wordt bepaald door een combinatie van factoren, waaronder de soort dons, de verhouding tussen dons en veertjes en het totale vulgewicht. Ganzendons is een van de meest populaire keuzes voor de vulling van een donzen dekbed, en dat is niet zonder reden. Hoewel het duurder is dan eendendons, biedt het een superieure warmte-isolatie en vochtregulatie. Dit betekent dat u zich tijdens de koude wintermaanden warm en comfortabel zult voelen onder uw dekbed, terwijl u in de zomer koel blijft. Een dekbed met ganzendons is een investering in uw slaapkwaliteit. Het is een luxe die u zichzelf verdient, voor een nachtrust die zo comfortabel is dat u niet meer wilt opstaan.

  Waarom ganzendons dekbed?

  Als een waar wondermateriaal, neemt ganzendons transpiratie en verdampingswarmte op alsof het niets is. Hierdoor behoudt het dekbed zijn frisheid en blijft de lichaamstemperatuur de gehele nacht bijna constant. Het is een van de meest efficiënte isolatiematerialen die er bestaan, met een erg hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat u snel een comfortabele warmte voelt, vooral tijdens de koude nachten. Ganzendons is als een beschermend cocon voor uw lichaam, waardoor u zich elke nacht als een koning of koningin voelt. Dit is de ultieme keuze voor wie van comfort houdt en een goede nachtrust wil.

  Wat is het verschil tussen dons en veren?

  In tegenstelling tot dons, bevatten veren een duidelijke kern waardoor ze minder elasticiteit hebben. Dit kan leiden tot een steviger gevoel in dekbedden en kussens die met beide materialen zijn gevuld. Hoewel dit voor sommigen als prettig kan worden ervaren, geeft het dons de voorkeur als het gaat om flexibiliteit en comfort. Dons is namelijk veel soepeler en volumineuzer, en past zich aan aan de vorm van uw lichaam voor een ongeëvenaard niveau van comfort en warmte.
  Meer weten over slapen? Onze Kennisbank
  23 maart 2023 Vouwbed

  Het Vouwbed: Compacte En Praktische Slaapoplossing Voor Kleine Ruimtes Een goede nachtrust is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Helaas hebben niet alle huizen genoeg ruimte voor een permanent bed. Als je een kleine slaapkamer hebt, kan het zijn dat je niet genoeg ruimte hebt om een bed neer te zetten en je […]

  Lees artikel
  22 maart 2023 Verzwaringsdeken kind

  Hoe een verzwaringsdeken je kind kan helpen om beter te slapen Een verzwaringsdeken kan een goede oplossing zijn voor kinderen die moeite hebben met slapen en niet van een licht donzen dekbed houden. Door het gewicht van de deken ervaart het kind een lichte druk op het lichaam, wat vergelijkbaar is met een knuffel. Dit […]

  Lees artikel
  17 maart 2023 Donzen dekbed 200×220: Ultiem slaapcomfort voor alle seizoenen

  Een goede nachtrust begint bij het juiste dekbed. Bij Better Nights hebben we een uitgebreid assortiment dekbedden van verschillende merken en materialen. Of je nu op zoek bent naar een donzen dekbed 200×220, een wollen dekbed 200×220, een tencel dekbed 200×220 of een kameelhaar dekbed 200×220, bij ons vind je het allemaal. In deze tekst […]

  Lees artikel
  Hydrofiele slaapzak

  Hydrofiele Slaapzak: Een Must-Have voor de Comfortabele Slaap van je Baby Als ouder ben je altijd op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat je baby veilig en comfortabel slaapt. Een hydrofiele slaapzak is de perfecte oplossing om je baby warm te houden tijdens de nacht. Een hydrofiele slaapzak is een speciaal soort slaapzak […]

  Lees artikel
  13 maart 2023 Opvouwbaar matras

  Een opvouwbaar matras Als slaapspecialist begrijpen we dat een goede nachtrust essentieel is voor de gezondheid en het welzijn van onze klanten. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede nachtrust is een comfortabel matras (naast je heerlijke donzen dekbed natuurlijk 😉). Echter, soms kan het moeilijk zijn om een matras te vinden […]

  Lees artikel
  8 maart 2023 Lattenbodem: alles wat je moet weten

  Een goede nachtrust begint niet alleen bij een goed donzen dekbed, maar ook bij een goede lattenbodem. Een lattenbodem is een essentieel onderdeel van je bed en zorgt ervoor dat je matras goed ondersteund wordt. Maar wat is een lattenbodem precies? En waar moet je op letten bij het kiezen van een lattenbodem? In dit […]

  Lees artikel
  De waardering van www.betternights.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 172 reviews.