Voor een goede nachtrust is het ontzettend belangrijk dat je lekker kunt liggen. Comfortabel, niet te warm en niet te koud. De zoektocht naar de juiste matrassen moet je om die reden zeker serieus nemen. Naast een fijn matras heb je ook het juiste kussen en het ideale dekbed nodig. Ben jij op zoek naar een nieuw dekbed? In dit artikel vertellen we je hoe je het ideale dekbed vindt.

De maat

Allereerst heb jij natuurlijk een dekbed met de juiste maat nodig. De meeste bedden zijn ongeveer 2 meter lang, maar ze verschillen in breedte. Een eenpersoonsbed is doorgaans tussen de 70 en 90 cm breed. Tweepersoonsbedden zijn ongeveer 180 cm breed. Ga op zoek naar het beste matras en kies een dekbed dat aansluit op de maten van jouw matras.

Warmteklasse

Dekbedden bestaan in verschillende warmteklasses, die lopen van 1 tot en met 4. Hierbij is een dekbed in warmteklasse 1 het allerwarmst. Dit is het ideale dekbed voor koukleumen in de winter, maar de meeste mensen kunnen prima toe met warmteklasse twee in de koude maanden. Warmteklasse drie is ideaal voor tussenin en als het in de zomer buiten flink warm wordt, of je van jezelf ontzettend warmbloedig bent, kun je het beste kiezen voor een dekbed met warmteklasse vier.

Materiaal

De vulling van een dekbed is ontzettend belangrijk. Doorgaans kun je het beste kiezen voor een dekbed met een vulling van dons. Dit isoleert goed, maar voelt tegelijkertijd toch lekker licht en ademt goed. Zeker verstandig als je het in de nacht snel warm hebt. Wanneer je veel zweet in de nacht is een dekbed met een vulling van wol voor jou de juiste keuze. Wel zijn sommige mensen allergisch voor huisstofmijt. In dat geval kun je beter niet kiezen voor een natuurlijk materiaal, maar voor eendekbed met een synthetische vulling.

De tijk

De stof rondom de vulling van het dekbed noemen we de tijk. Kies ook het materiaal van de tijk zorgvuldig. Wederom is het het meest verstandig om te kiezen voor een natuurlijk materiaal, zoals katoen, omdat dit beter ademt, waardoor je niet elke nacht badend in het zweet wakker zult worden. Bij sommige dekbedden kun je de tijk loshalen en apart wassen. Als je veel zweet of menstrueert kan dat wel eens een uitkomst zijn. Ook slim om daar bij de zoektocht naar het ideale dekbed goed op te letten dus.

betternights avatar

Inhoud

    Meest verkocht

    Onze producten

    Onze Kennisbank

    De waardering van www.betternights.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 206 reviews.